Няма регистриран случай на COVID-19 на територията на община Стара

...
Няма регистриран случай на COVID-19 на територията на община Стара
Коментари Харесай

Стара Загора – чиста от COVID-19, мерките обаче ще се отразят на редица сфери

Няма регистриран случай на COVID-19 на територията на община Стара Загора, заяви на брифинг за ограниченията против вируса кметът Живко Тодоров.

За месец работата си стопират всички културни институции – библиотеки, кина, театри, опера.

Община Стара Загора ще внесе предложение от общинския бюджет да бъдат заделени 100 000 лв. за обезщетения на засегнатите институции. Най-сериозно ограниченията ще ударят Драматичния и Кукления спектакъл и Държавната опера.
Извънредно състояние: Засилено търсене на артикули от първа нужда Към момента празните лавици са по-скоро необичайност
Затворени за визити са всички спортни зали. Не работи басейнът, затворена е и публичната баня на Старозагорските минерални бани. Няма да работят и пенсионерските клубове.

Следобед ще се реши дали учебните заведения ще останат във почивка. Препоръката е това да се случи за още две седмици. В огромна част на учебните заведения в Стара Загора може да бъде въведена отдалечена форма на другарство, заяви зам.-кметът по образователната част Ваня Сотирова. Изпити обаче няма да могат да се организират.

В детските градини е нараснал филтърът при влизане. В момента има 60 % посещаемост в доста от групите. Има подготвеност на дежурни детски градини и ясли, където да има дежурни групи.

Всички нощни клубове и нощни заведения ще бъдат затворени. От довечера стартират масирани инспекции съблюдават ли се напътствията. На този стадий огромните търговски обекти и общинският пазар не престават работа.

Повишена стерилизация има в градския превоз и на старозагорската автогара. От през днешния ден стартира и стерилизация по паркове и градини, където се събират доста хора.
България е в изключително състояние до 13 април поради ковид Това взеха решение депутатите единомислещо по предложение на кабинета
Мерките против ковид ще се отразят и на сватбите – скупчвания на хора няма да се позволяват. В ритуалните зали ще влизат единствено кумовете и младоженците. Специални инспекции за тези ограничения ще има в квартал „ Лозенец “, чийто поданици имат традиция да вършат сходни всеобщи събирания.

В УМБАЛ – Стара Загора все още има 40 свободни места в Инфекциозната клиника. При нужда могат да бъдат обезпечени още толкоз в постройката на тубдиспансера.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР