Няма редовен кабинет, защото президентът изгражда служебна президентска република, заяви

...
Няма редовен кабинет, защото президентът изгражда служебна президентска република, заяви
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Румен Радев изгражда служебна президентска република

Няма постоянен кабинет, тъй като президентът построява служебна президентска република ", съобщи депутатът от Демократична България Мартин Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Според него президентът Румен Радев е отговорен за обстановката, в която се намираме. " Конкретно тези избори са негова заслуга. Ние бяхме предложили - служебно техническо държавно управление на българския парламент с 5 целта. Щяхме да накараме българският парламент да избира сред две други възможности - механически кабинет на българския парламент с парламентарен надзор и длъжностен кабинет на Радев. Това щеше да бъде забавно ", уточни Димитров.

 

Депутатът съобщи, че Радев не дал мандата на Демократична България, тъй като желае да ръководи. " Намираме се на кръстопът с два ясни завоя. Единият е като се събраха ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и споделиха, че желаят да си вършат програмно държавно управление. Другият е пътят на Демократична България и " Продължаваме промяната ". Хората би трябвало да изберат ", безапелационен е той.

 

Димитров съобщи, че чака по-добър резултат от Демократична България и добави, кои ще бъдат вероятните сътрудници зависи от изборите резултати.

 

" Водят се диалози сред Демократична България и " Продължаваме промяната ". Опитът ми е посочил, че до момента в който не приключат сходни диалози не е добре да се разяснява. Моето персонално мнение е, че трябват съществени диалози, тъй като има значими задания, в това число и локалните избори ", стана ясно от думите на Димитров.

 

Той изясни, че бюджетният недостиг за 2023 година е рисков фактор, служебният кабинет също. И акцентира, че след април би трябвало да има постоянно държавно управление. " Фактът, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се събраха, снимаха и демонстрираха, че вършат програмен кабинет е значимо. Това ще окаже въздействие върху изборите ", изясни той.

 

По отношение на еврозоната Димитров уточни значимите дати, като посочи, че едните са през февруари, а другите през април. " Бюджетният недостиг е тематика по която към април няма толкоз високи опасности. Винаги при започване на годината приходите вървят добре. Рисковата част е от септември нататък. Единственият аршин, който България не извършва, е критерият за инфлация, само че чакам спад. Има основни законопроекта, по които ще забележим отговорността на Народното събрание. Единият е Кодексът по застраховането ", разяснява още гостът.

 

Според него има късмет за еврозоната. " Не би трябвало да се отхвърляме от Шенген и еврозоната ", безапелационен е депутатът от Демократична България.

 

Той дефинира като безконтролно провалянето на кворума в Народното събрание от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Безотговорно е. Не може в последната седмица да се провалят основни законопроекти. Истината е, че те не желаеха да има механизъм за надзор над основния прокурор ", уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР