Няма разследване около президента, спазихме закона. Това каза пред журналисти

...
Няма разследване около президента, спазихме закона. Това каза пред журналисти
Коментари Харесай

Няма разследване около президента, а спазване на закона, заяви Иван Гешев

Няма следствие към президента, спазихме закона. Това сподели пред публицисти основният прокурор Иван Гешев, представен от " Фокус ".

В отговор на въпрос за оповестените от прокуратурата звукови файлове, в които се допуска, че гласът е на настоящ президент, точно Румен Радев, Гешев сподели, че законът не е бил нарушен, както се твърдеше от разнообразни направления.

" Спазихме закона подобен, какъвто е. В момента, в който се изготвят материални доказателства и средства, те стават част от досъдебното произвеждане, като всички други доказателства и се подчиняват на общия режим на Наказателно-процесуалния кодекс. Не сме нарушили закона. Това, че сме атакувани за това нещо е ясно. Тази офанзива е очевидно от кое място изхожда - от, свързани с обвинения Божков лица и, свързани с подсъдимия Прокопиев - мисля, че това е ясно ", разяснява основният прокурор.

Гешев посочи, че нито той, нито прокуратурата водят персонални борби.

Главният прокурор изясни и от кое място е тръгнало питането му за тълкуването на член 103 от Конституцията за имунитета на президента и съответния му въпрос към Конституционния съд какво се пояснява като " държавна измяна ".

" Бях сезиран от наблюдаващи прокурори, че по едно съответно досъдебно произвеждане, съгласно тях, има неизясненост по приложението на член 103 от Конституцията. Това, което аз направих, е деяние на институционално равнище, т.е. сезирах Конституционния съд, т.е. няма нищо персонално в това. Аз запитвам Конституционния съд по обсега и с въпросите, които са ми сложени от съответни наблюдаващи прокурори ", означи Гешев и по този начин стимулира дейностите си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР