Няма разговори за правителство. Няма да подкрепим такова с мандат

...
Няма разговори за правителство. Няма да подкрепим такова с мандат
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма разговори за правителство, няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ

Няма диалози за държавно управление. Няма да подкрепим такова с мандат или с присъединяване на ГЕРБ, акцентира той. Всичко останало били " свободни съчинения на доброжелателни или не анализатори ".

Това разгласи след съвещанието й съпредседателят на Политическа партия Асен Василев.

Парламентарната група на ПП-ДБ реши да излъчи екип от 8 адвокати, които да приготвят законодателната стратегия за Народно събрание. В програмата влизат закони от проекта за възобновяване, за приемането ни в еврозоната, за Шенген и за правосъдната промяна, плюс Закона против домашното принуждение.

Осемте ще бъдат предвождани от акад. Николай Денков и ще работят с адвокати от ГЕРБ, с цел да бъдат законите " стиковани във времето по какъв начин ще бъдат признати - при избор на ръководител на Народното събрание на ротационен принцип, с цел да е ясно по какъв начин това ще се случва, да няма изненади и да влизат закони, които не са приоритет за жителите ", акцентира Василев.

Промени в конституцията не влизат в обсега на това, което се разисква сега, отсече Василев, малко откакто водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ заговориха за такова.

Екипът с адвокати стартира работа през днешния ден, с цел да може преди сряда да има хронограма за законопроектите.

Коалицията продължава да упорства за ротация на ръководителя на Политическа партия сред тях и ГЕРБ. На въпрос за какво не почита традицията най-голямата партия да получава шефското място, Василев отсече: " Тази традиция е нарушена най-малко 2 пъти в последните 3 година ". Той уточни, че не извиват ръцете на никого.

" ГЕРБ не съумяха да обезпечат болшинство за техния претендент, ние не издигнахме, гласувахме въздържал се. Не попречихме на избора ", разяснява той неуспеха на Росен Желязков да оглави Народното събрание. И настоя, че от този тупик може да се излезе единствено с предлагането им за ротация.

Кирил Петков добави, че най-важна е законодателната стратегия, която да е приоритет за това Народно събрание.

" Законът за следствие на основния прокурор, за КПКОНПИ, Шенген и еврозоната са значимата тематика. Те не могат да чакат вечно, зависят от времето ", сподели той. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР