"Няма разделение в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени,

...
"Няма разделение в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени,
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: В ГЕРБ няма никакво разцепление

"Няма разделяне в партия ГЕРБ. Ние сме монолитни и сплотени, без значение от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази рецесия още по-сплотени. Очаквам мненията и решениятана способените органи ".

Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия новият ръководител на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, която размени на поста подалия оставка Цветан Цветанов. Тя разяснява абсурда с жилищата и ставащото в партия ГЕРБ. По думите ѝ сагата има разнообразни аспекти. "Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните връзки. Не съм имала опит в това отношение, тъй като не съм считала да закупувам жилище. В подтекста на моралното измерение, ние показахме поредно държание, тъй като всички които са посочени в тази сага, поеха своята отговорност и освободиха своите длъжности. ГЕРБ постоянно е постъпвала по този начин ", съобщи още Дариткова.

По думите ѝ не е имало съвещание на изпълнителна комисия. Решенията за оставки са били персонални решения. "Не съм натоварена с проверяващи функционалности, в никакъв случай не съм изпълнялата такива. Очаквам мненията и решениятана способените органи ", сподели още Дариткова.

„ Би следвало всички, изключително президентът, да имаме доверие в институциите, в правоохранителната и правораздавателната система, порочно е то да се руши”, съобщи Дариткова във връзка със подозренията на президента Румен Радев, че няма по какъв начин КПКОНПИ, която е назначена и следена от Цветан Цветанов, да го проверява по закон, натрапен от самия него. „ Порочно е да се разрушава това доверие, тъй като всеки един след това може да черпи горчивите плодове от това държание “, сподели още Дариткова.

По мотив подозренията на Българска социалистическа партия в ръководителя на Антикорупционната комисия, тя уточни: „ Искрено скърбя, че и представителите на сериозна политическа мощ, каквато е Българска социалистическа партия, се занимават с апартаментната сага в миг, в който би трябвало да приказваме по други тематики.Отдалечаването от европейската тематика е в полза на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за присъединяване на България в Европа. Смятам, че това е същински значимото “, съобщи още Дариткова.

„ Определено има детайл на терзание. На първо място от отговорностите на второ място от уговорките, тъй като аз и в този момент нося доста дини под една мишница. През всичките тези години, в които съм депутат, съм била дейна в Народното събрание, ръководител съм на комисията по опазване на здравето – сфера, която също е наситена с доста проблеми и упования. В същото време съм и практикуващ доктор, тъй като през годините не съм изоставила пациентите си”, съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ по отношение на заемането на новия пост.

На въпрос в какво жилище живее сега, Дариткова отговори, че от 2009 година живее в жилище на Народното събрание в кв. „ Редута”. „ В Смолян пребивавам в къщата на брачна половинка си, той към този момент е пенсионер. Синът ми е студент. Винаги съм се стремяла да вардя персоналното си пространство и се надявам това, което е обществено в действителност да бъде с мярка”, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР