Няма ранно сексуално образование в българските училища. Има отделни теми

...
Няма ранно сексуално образование в българските училища. Има отделни теми
Коментари Харесай

В Пернишкото училище не спазили заповед на Вълчев за предпазливост по чувствителни теми

Няма ранно полово обучение в българските учебни заведения. Има обособени тематики в по-горните класове, които са съобразени с възрастовото равнище на учениците. Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев, представен от БГНЕС.

Вълчев няма пояснение за позволената стратегия, с изключение на несъблюдение от страна на Регионалния контрольор по обучение на негова заповед - да се отнасят с изключително внимание и нараснала доза сензитивност към полемични тематики - като половото обучение.

" Това, което са създали в Перник, са го създали по неволя и с липса на доза сензитивност към въпроса. Миналата година издадоха заповед на началниците на районни ръководства да се въздържат и да подхождат с доза нерешителност към сходни тематики ", разясни Вълчев и акцентира, че не е давал такова позволение на началника на РУО в Перник и го възприема като безчинство от тяхна страна.

Министърът на образованието счита да задвижи дисциплинарна инспекция, само че към този момент няма желание да постанова санкции по въпроса. Той допусна, че официално може и да няма противоправно държание от страна на чиновниците в инспектората и учебното заведение.

Припомняме, родител от Перник се оплака от стратегия в учебното заведение на своето дете, въпреки и то да не се е присъединило в образованието на " П.У.Л.С. ". Според родителката програмата е за ранно полово обучение, а и децата са били принуждавани да се целуват в клас. Това се отхвърля от всички преподаватели, а и от всички останали родители, които са удовлетворени от програмата и желаят тя да продължи.

Въпреки това шефът на учебното заведение към този момент разгласи, че програмата ще бъде спряна. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР