Няма ранно сексуално образование в българските училища. Има отделни теми

...
Няма ранно сексуално образование в българските училища. Има отделни теми
Коментари Харесай

Наказват човека, който допусна 4-годишни да рисуват полови органи


Няма ранно полово обучение в българските учебни заведения. Има обособени тематики в по-горните класове, които са съобразени с възрастовото равнище на учениците. Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев.

“Това, което са създали в Перник, са го създали по неволя и с липса на доза сензитивност към въпроса. Миналата година издадоха заповед на началниците на районни ръководства да се въздържат и да подхождат с доза нерешителност към сходни тематики ”, разясни Вълчев и акцентира, че не е давал такова позволение на началника на РУО в Перник и го възприема като безчинство от тяхна страна.

“Ще ѝ потърся дисциплинарна отговорност и ще упорствам за наказване ”, сподели той и увери, че към този момент е стартирал такава процедура.

Министърът разграничи предварителната защита против насилието и случилото се в Перник и посочи, че и към двете тематики би трябвало да се подхожда деликатно и отговорно.

Вълчев разяснява още, че наложителната предучилищна подготовка за четвъртокласници ще започва като мярка от 15-ти септември.

“Там, където няма подготвеност и задоволително места, ще предложим двугодишен отлагателен интервал. До две години може да изградим във всички градове нужният брой детски градини, с цел да обезпечим местата за четиригодишните ”, разгласи той и добави, че проблем с дефицита тук-там има единствено в София и някои дребни обитаеми места.

“Само в София до 3 година ще остане подобен дефицит. Готови сме за подобен компромис. Дори да се преодолее този дефицит в София, би трябвало да продължи строителството на нови детски градини, с цел да няма предучилищни групи в учебни заведения, с цел да понижим междинното запълване на деца над 25 в група ”, съобщи министърът.

Вълчев разяснява, че тази мярка оказва доста добър резултат върху развиването на децата.

Междувременно депутати от разнообразни политически сили в Народното събрание към този момент желаеха чуване на министър Вълчев по проблема.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР