Няма пряка заплаха за България заради обстановката в Сирия и

...
Няма пряка заплаха за България заради обстановката в Сирия и
Коментари Харесай

Борисов и Ердоган: Няма пряка заплаха за България заради Сирия

Няма директна опасност за България поради ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите. Това са изяснили в телефонен диалог през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Двамата разискаха ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите. Борисов и Ердоган се схванаха да се срещнат в понеделник, оповестяват от държавната прессужба.
В диалога Борисов означи, че страната ни високо прави оценка приноса на Турция по въпросите с миграцията и демонстрираме схващане към големите компликации, които нашата съседка изпитва от години. Той беше безапелационен, че в тази обстановка нито Турция, нито която и друга страна не би следвало да бъде оставена да се оправя независимо и би трябвало да се окаже поддръжка. Българският министър-председател изрази убеденост, че България и Турция ще продължат и отсега нататък да работят дружно в полза на оправянето с рецесията в Сирия и на прекъсването на мигрантския поток и натиска. Българският министър председател изрази дълбоки съболезнования за починалите турски бойци в сирийската провинция Идлиб и акцентира, че рецесията в Сирия има единствено спокойно политическо решение.
Премиерът Бойко Борисов дефинира като основно използването на съглашението Европейски Съюз – Турция. Според него е от извънредно значение Европейският съюз да има единна позиция по мигрантския въпрос. Борисов съобщи, че ще осведоми ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и водачите от Европейски Съюз за диалога с президента Ердоган и ще моли Европейски Съюз още по-сериозно да се заеме с решаването на рецесията по дипломатически път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР