Няма пропуснати вериги и бензиностанции при проверките през последните две

...
Няма пропуснати вериги и бензиностанции при проверките през последните две
Коментари Харесай

Министър Маринов: Няма пропуснати при проверките за контрабанда на горива

Няма пропуснати вериги и бензиностанции при инспекциите през последните две години и по този начин ще продължим, съобщи през днешния ден пред БНР вътрешният министър Младен Маринов.

" Не бих споделил, че инспекциите за контрабанда на горива са по сигнал на Българската петролна и газова асоциация, те вървят още от основаването на междуведомствения контрабанден център, само че до този миг може би не са били във фокуса на обществото ", сподели министърът в предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт ".

" Ново е надграждането на този център, като след разпореждане на премиера бе основана организация всички осведомителни и контролни системи в другите органи, контролиращи вноса, разпространяването и продажбата на горива да се обединят в него. За да може да се прави разбор за резултатите и трендовете, на разминаванията. Нашите старания са да направляваме процеса от самия импорт на горивата до продажбата им. В ход е картографирането на всички обекти, които са регистрирани за търговия с горива и петролни артикули ", заяви министърът.

" Резултатите демонстрират, че това са систематични старания, тъй като няма периодически акции да повлияят на подобен огромен и мощен бранш ", сподели Младен Маринов.

Той заяви, че за 2018 година предотвратените вреди за бюджета от конфискувани горива и тютюневи произведения са за над 27 млн. лева при 16 млн. за 2017 година, което демонстрира непрекъснати и систематични старания за противопоставяне на контрабандата. Друг резултат от тези старания е повишаването на приходите в бюджета поради предварителната защита, до която водят тези старания, добави министърът.

4,4% е делът на контрабандните цигари в България и това е едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз, сочи последно интернационално изследване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР