Няма пропуски при диагностицирането и лечението не тригодишното дете, което

...
Няма пропуски при диагностицирането и лечението не тригодишното дете, което
Коментари Харесай

Проверката на здравните власти потвърди, че няма грешки в лечението на починалото дете

Няма пропуски при диагностицирането и лекуването не тригодишното дете, което умря през ноември, а родителите му свидетелстваха, че са били разкарвани от болница в болница.

Липсата на пропуски е открита по време на инспекцията на Изпълнителна организация " Медицински контрол ", заяви пресцентърът на Министерството на здравеопазването. Тримата отстранени за времето на инспекцията шефове на лечебни заведения са върнати на работа.

Документацията от инспекцията, както и констативните протоколи от инспекциите в лечебните заведения СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев ", УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " и УБ " Лозенец ", както и в практиката на персоналния доктор на детето, ще бъдат предадени на прокуратурата.

Окончателният отчет удостоверява повода за гибелта на детето тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни солидни кръвоизливи в белите дробове), породена от вирусна зараза, при която са зародили и спомагателни затруднения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна непълнота в надбъбречните жлези, осведоми министерството. Именно тези затруднения са от значително значение за извънредно бързото развиване на заболяването. Проверката на ИАМН не е установила пропуски в диагностично-лечебния развой.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР