Няма пропукване в коалициятаТова каза пред журналисти вицепрезидента Илияна Йотова,

...
Няма пропукване в коалициятаТова каза пред журналисти вицепрезидента Илияна Йотова,
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Няма пропукване в коалицията

Няма пропукване в обединението

Това сподели пред публицисти вицепрезидента Илияна Йотова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Аз съзнавам цялата трудност на тази четворна коалиция, в която са събрани политически партии с разнообразни възгледи, с разнообразни оферти, с разнообразни цели. Засега тази амалгама се получава ", съобщи Йотова.

Според вицепрезидента във връзка с законодателната активност има още какво да се желае, само че от нощес има добра вест, че Европейска комисия е подготвена да одобри техническия План за възобновяване.

Тя отговори на въпрос дали има пропукване в обединението. "Не, несъмнено. Разбира се, че ще има разнообразни отзиви, ще има несъгласия. Това е напълно обикновено. Противоречия и разнообразни отзиви има даже и в хомогенните държавни управления ", съобщи вицепрезидентът.

Тя бе запитана дали има война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратура и за коментар на арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. Илияна Йотова сподели, че не дефинира това като война. "Нека бъдем малко по-внимателни като използваме тази дума, тъй като на няколкостотин километра от нас се води същинска война. Очевидно след този случай излиза наяве, че не може да има пресечни точки в работата на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, което е тежка диагноза за нас като страна ", сподели вицепрезидентът.

Българската прокуратура не може да бъде сменена с европейската, добави Йотова.

Тя поддържа концепцията, че България не би трябвало да оказва поддръжка с въоръжение за Украйна. "Не. Определено. Както виждате даже НАТО няма такова желание, и няколко пъти господин Столтенберг съобщи, че НАТО няма да се включи във войната в Украйна. Вчерашното решение на НАТО за усилване на корпусите тук, за отбранителните качества, е крачка в вярната посока, това не значи присъединяване във война ", сподели Йотова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР