Няма пропадане на Северната скоростна тангента и никаква опасност за

...
Няма пропадане на Северната скоростна тангента и никаква опасност за
Коментари Харесай

Няма пропадане на Северната тангента, успокоява АПИ

Няма проваляне на Северната скоростна дъга и никаква заплаха за моста над река Искър. За това твърдят от Агенция " Пътна инфраструктура " във връзка информацията от по-рано през днешния ден, че част от скоростната права е пропаднала единствено три години след формалното й разкриване.

От Пътната организация оповестяват, че е осъществен оглед на оборудването и водачите могат да бъдат спокойни.

На компанията реализатор на обекта е разпоредено да предприеме нужните ограничения за възстановяване на кофражните панели под моста. От АПИ още веднъж увериха, че въпросните панели не са част от носещата структура на оборудването и не те дефинират неговата резистентност.

Всички действия ще са за сметка на строителя , показват още от Агенцията.
 Част от Северната дъга пропада единствено три години след откриването й
Част от Северната дъга пропада единствено три години след откриването й

От АПИ успокояват, че падащите панели не са носещи детайли

Припомняме, Северната скоростна дъга беше открита на 28 април 2016 година Тя би трябвало да свързва северозападните и югоизточните квартали на София. Заради скоростната права обаче старите пътища бяха отстранени, а нови по този начин и не са построени.

По тази причина последваха митинги на жителите от " Бенковски ", " Нови Искър ", " Илиянци " и " Требич ", които принудиха Министерският съвет да отпусне средства за улици.

От Министерство на регионалното развитие показват, че задължението да се изградят уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват дребните население места и селата в границите на София, е на Столичната община.

Три години по-късно към момента няма построени прави. Не е ясно и по кое време скоростната дъга ще се свърже с пътната мрежа на София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР