Няма промяна в състоянието на британския премиер Борис Джонсън, който

...
Няма промяна в състоянието на британския премиер Борис Джонсън, който
Коментари Харесай

Бритаският премиер остава на интензивно лечение

Няма смяна в положението на английския министър председател Борис Джонсън, който късно нощес беше признат в интензивно поделение. Обяснението е, че въпреки и тежко, положението му не е сериозно. Мярката била подхваната превантивно, с цел да бъде той под непрекъснато лекарско наблюдаване и здравна грижа, предават международните медии.
Временно функционалностите на министър председател ще извършва външния министър Доминик Рааб.
Борис Джонсън е признат в интензивно поделение
Междувременно, данните на Университетът " Джонс Хопкинс " демонстрират, че броят на инфектираните в страната е достигнал 52 279 души, 5 385 - са смъртните случаи, а за напълнло излекувани се одобряват - 287 души.
Приемането на английския министър председател Борис Джонсън в поделение за интензивно лекуване поради ковид, провокира вълна от благопожелания от страна на международните водачи.
Ето някои от водачите, които пожелаха на английския министър-председател бързо възобновяване:
Европейски Съюз
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пожела на Джонсън „ бързо и цялостно възобновяване “. " Моите мисли са с премиера Борис Джонсън и фамилията му довечера ", написа тя в Туитър.
Нейната реакция беше последвана от тази на основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, който се възвръща в карантина, откакто също даде позитивен тест. " Пожелавам на Борис Джонсън всичко най-хубаво и бързо възобновяване. Моите мисли са с вас и вашето семейство ", написа Барние в Туитър.
Най-добрите пожелания от двама от най-високопоставените представители на Европейския съюз подчертаха стопляне на политическите връзки сред Брюксел и Лондон, откакто през януари Джонсън изведе Англия от блока.
Франция
Френският президент Еманюел Макрон даде своята " цялостна поддръжка на Борис Джонсън, фамилията му и английския народ в този сложен миг ".
" Надявам се той бързо да преодолее това тестване ", разгласи Макрон в Туитър. Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан сподели по-рано пред BFMTV: " Знам силата му, уверен съм, че той ще черпи от своите запаси, които са огромни, способността да преодолее това тестване. Това също е алегорично за сериозността на тази рецесия, която визира всички. "
Италия
Премиерът Джузепе Конте написа на британски в Туитър, че " италианският народ е с Обединеното кралство в тези сложни времена. Ние сме един за различен. Оздравявайте, Борис Джонсън! "
Съединени американски щати
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати най-хубавите си пожелания до английския министър председател Борис Джонсън, като съобщи, че американците се молят за него. " Искам също да изпратя най-хубави пожелания на един мой добър другар и другар на нашия народ, премиера Борис Джонсън ", съобщи Тръмп на конференция.
" Ние сме доста натъжени да чуем, че той беше признат за интензивно лекуване през днешния ден следобяд, доскоро. Всички американци се молят за неговото възобновяване. " Тръмп сподели, че Вашингтон е предложил да окаже здравна помощ, в случай че е належащо.
СЗО
Шефът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус сподели, че " довечера мисля за моя другар Борис Джонсън и адресирам сърдечните си положителни пожелания, до момента в който се бори с ковид ". „ Знам, че Националната здравна система и нейните отдадени здравни служащи ще се грижат за вас “, написа в той в Туитър.
Холандия
Холандският министър председател Марк Рюте сподели, че " от името на кабинета на Холандия искам на Борис Джонсън, неговото семейство и английския народ доста сили през този сложен миг ". " Надявам се скоро да съумея да приказвам с него в положително здраве ", добави Рюте също в Туитър.
НАТО
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че мислите му са с неговия другар. " Много сили, Борис, и се оправяй скоро! ", написа Столтенберг.
Сърбия
Сръбският президент Александър Вучич пожела на " скъпия си другар " бързо възобновяване. " Дръжте се и продължете да се борите! Ние, вашите другари, сме с вас! " написа той в Инстаграм.
Албания
Албанският министър председател Еди Рама написа в Туитър: " Искам скоро да спечелите този дуел и да се върнете, с цел да поведете с цялата си пристрастеност и сили вашата чудна страна. Всички ние сме в това дружно и дружно ще надделеем без подозрение! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР