Няма промяна в позицията на Франция по отношение на РС

...
Няма промяна в позицията на Франция по отношение на РС
Коментари Харесай

Френският посланик в РСМ: Всичко зависи от постигането на споразумение между София и Скопие

Няма смяна в позицията на Франция във връзка с районен съд Македония за Европейски Съюз. Но, всичко зависи от опцията Скопие и София да реализират контракт. И когато това съглашение бъде доказано и от двете страни, ще може да вървим напред. Много е значимо да се води разговор сред районен съд Македония и България. Сега се намираме във етапа на уточняване на позициите на двете страни.

Това сподели френският дипломат в Скопие Сирил Бомгартнер във връзка започването на договаряния за участие на западната ни съседка в Европейския съюз.

Дипломатът посочи, че Франция и останалите сътрудници, както и европейските институции, наблюдават деликатно всичко, което се случва в страната по този въпрос.

" Ние сме тук, с цел да бъдем внимателни, само че имаме подготвеност да бъдем потребни, в случай че несъмнено страните сметнат, че е належащо. Но, задачата остава постоянно същата, а това значи реализиране на заслужено съглашение и за двете страни, с цел да може в европейските рамки, без да се чака, да стартират договарянията за участие на РСМ и Албания. Бих добавил, заради смисъла на този въпрос, което се следи от самия президент /Еманюел Макрон, бел.ред./ за развиването на страните от района, по време на френското председателство ще бъде проведена конференция сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани. Тя ще се състои през месец юни ", сподели още френският дипломат в Скопие Сирил Бомгартнер пред локалната телевизия TV21.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР