Няма промяна в позицията на България по отношение на Република

...
Няма промяна в позицията на България по отношение на Република
Коментари Харесай

Външно: Няма промяна в позицията ни по отношение на Северна Македония

Няма смяна в позицията на България във връзка с Република Северна Македония. Това съобщи служебният министър на външните работи Светлан Стоев, който се срещна през днешния ден с министъра на външните работи на Португалия Аугущо Сантуш Силва и комисаря по съседство и разширение на Европейски Съюз Оливер Вархели, съобщи БГНЕС.

„ България продължава да е поредна в поддръжката си за европейската интеграция на страните от Западните Балкани при съблюдаване на критерия за самостоятелните достижения на всяка една страна и съблюдаване на фундаменталните полезности на общността като добросъседство “, добави Стоев.

Служебният министър на външните работи, съобщи, че страната ни е отворена за виновен, открит и пълностоен разговор със Северна Македония и чака от най-близките ни съседи в района да работят в дух на откровеност и конструктивност.

Стоев изрази подготвеност да се срещне със своя македонски сътрудник Буяр Османи, с цел да обсъдят начинания, които могат да бъдат осъществени от служебния кабинет.

„ За нас от основно значение поддържането на добросъседски връзки и приемането на нужните гаранции за осъществяването на контракта от 2017 година, акцентира още министърът и добави, че България продължава да поставя старания за възобновяване на доверието в връзките си със Северна Македония.

Стоев уточни, че има за цел с съответни стъпки да се възвърне разговора със Скопие, в това число на най-високо ниво, което да даде основа на бъдещото постоянно държавно управление да върне връзките сред България и Северна Македония до равнището, което би трябвало да свързва две толкоз близки страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР