Няма промяна в подредбата на политическите сили в парламента, ако

...
Няма промяна в подредбата на политическите сили в парламента, ако
Коментари Харесай

Маркет линкс: Президентът е с най-висок рейтинг, а ГЕРБ е първа политическа сила

Няма смяна в подредбата на политическите сили в Народното събрание, в случай че през днешния ден се организираха парламентарни избори. Единствената разлика е, че Има Такъв Народ изпадат под прага за влизане в Народното събрание. Дистанцията сред първата политическа мощ ГЕРБ и вторите от ПП-ДБ е към шест % и половина. 

Това демонстрират резултатите от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от бТВ и " Маркет ЛИНКС ". То е извършено измежду 1016 лица над 18 година в страната в интервала от 26 януари до 4 февруари по методите на директно изявление и онлайн анкета.

23,8% от гласуващите биха избрали ГЕРБ-СДС. Втори по резултат се подреждат ПП-ДБ със 17,2 на 100.

Следват Движение за права и свободи с 12,1%, а четвърти са " Възраждане " с 9,9%. Българска социалистическа партия получава поддръжката на 8,5%, а " ИТН " смъква резултата под летвата за Народно събрание и получава 3,8%.

Близо една пета от  запитаните декларират, че няма да гласоподават или няма да поддържат никого при положение на предварителен избор.

 

Президентът Румен Радев продължава да бъде пръв по рейтинг измежду политиците с 40% позитивен и отрицание от 38 на 100. 

Сред политическите водачи Бойко Борисов остава с най-голям рейтинг - 24% и отрицание от 61%. Сред министрите по утвърждение води вицепремиерът и предстоящ министър председател Мария Габриел, която има еднакъв на водача на ГЕРБ рейтинг от 24 на 100. Неодобрението към нея е 45%.

Следва министър-председателят Николай Денков, който събира 24% утвърждение и 52 на 100 отрицание.

Лидерите на Българска социалистическа партия и " Демократична България - Корнелия Нинова и Христо Иванов имат еднакъв % утвърждение - 14%. Неодобрението към тях е надлежно 67 на 100 и 65%. Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски събира 8% позитивен рейтинг. Неодобрението към него е 79%.

Сред институциите рейтингът на Народното събрание изпреварва този на Министерския съвет. Одобрението към Народното събрание е 22 на 100, до момента в който към държавното управление е едвам 11%.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР