Няма промяна в графика на влаковете. Важно е да функционират

...
Няма промяна в графика на влаковете. Важно е да функционират
Коментари Харесай

Четири пъти спад на продажбата на билети за влаковете

Няма смяна в графика на влаковете . Важно е да действат железниците, тъй като това е главният метод за напредване сред селищата, регионалните и огромните градове.

Това съобщи в утринния блок на БиТиВи транспортният министър Росен Желязков.

Продажбата на билети за БДЖ е спаднала към 4 пъти от началото на рецесията . Има доста празни вагони, които пътуват, само че страната заплаща 80% от приходите на железниците под формата на дотация.
 Връщат 50% от тол таксите за камиони и рейсове на метан и газ
Връщат 50% от тол таксите за камиони и рейсове на метан и газ

Това оповестиха от АПИ

БДЖ ще обезпечи опцията да се пътува с трен и да се съблюдава дистанцията, увери Желязков и уточни, че и сега има няколко купета с по един пасажер . Ежедневно по няколко пъти се дезинфекцират влаковете, взимат се всички нужни ограничения.

Иначе проведеният пътнически превоз е в затруднено състояние, товарният превоз също изпитва усложнения . Всеки един от тези браншове има друга степен на усложнения. Общото, което се следи в сухопътния превоз, е компликации в обслужването на заеми. С превозвачите сме в непрекъснат контакт - дали поради съответни проблеми, диалози за това какви обезщетителни механизми за подкрепяне, мислим в тази посока, страната има ангажимент, увери Желязков.
 Спират междуселищните рейсове в община Балчик поради ковид
Спират междуселищните рейсове в община Балчик поради ковид

За да се избегне скупчването на хора

" От град до град пътуват рейсове, само че няма пасажери в рейсовете , което основава дефицит на ликвидност. В самите градове градският превоз също е в затруднено състояние, само че в самите градове към момента формата на шерване на доходи - въпреки всичко е някаква глътка в тази обстановка. Международните автобусни транспорти са спрени, а междуселищните са без всевъзможен доход ", означи транспортният министър.

При Росен Желязков няма сигнали за препълнени рейсове, тъй като това е ангажимент на локалната власт. Той е на мнение, че въпреки всичко физическата отдалеченост е забележима .

Хипотезата за всеобщи банкрути би била съответстваща, когато взетите ограничения не правят работа, или тогава, когато не бъдат взети никакви ограничения , уточни Росен Желязков.

Той увери, че към актуалната обстановка няма сериозна точка по пунктовете на страната за прекосяването на камионите . Автоинстукторите и всички от бранш " Транспорт ", които изпитват директни усложнения по време на рецесията с ковид, ще бъдат взети поради по време на ограниченията за компенсиране, добави Росен Желязков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР