Няма промяна в българската позиция по, обяви по време на

...
Няма промяна в българската позиция по, обяви по време на
Коментари Харесай

Захариева разкри има ли промяна в българската позиция по конфликта между Израел и Палестина

Няма смяна в българската позиция по , разгласи по време на парламентарен надзор вицепремиерът и външен министър на страната Екатерина Захариева.
„ Принципната позиция на нашата страна е непроменена.
 Израел бомбардира обекти в линията Газа Израел бомбардира обекти в линията Газа
Израел бомбардира обекти в линията Газа рано тази заран, оповестиха палестински източници за сигурност след ракетния обстрел от Хамас по...
България развива обичайно положителни връзки както с Израел, по този начин и с палестинците. През последните години разкрихме три задачи в района “ , уточни тя в отговор на социалиста Кристиян Вигенин. Екатерина Захариева акцентира, че този районен спор е значима тематика, която е обект на полемики и в границите на Европейски Съюз.
Относно проектът на Съединени американски щати за решение на спора външният ни министър посочи, че става дума за огромна самодейност, защото нито има развой, нито има мир в района.
„ Планът дава подтик за възкръсване на въпроса и излизането му от застой. Конкретните параметри ще бъдат съгласувани сред страните в границите на разговора “, посочи министър Захариева. Тя подсети и обстоятелството, че Израел към този момент подписа съглашения с две арабски страни, освен това при отвод от анексиране на палестински земи.
„ Надявам се тази проекти на Израел за едностранен отвод от анексиране на палестински територии да не изгуби своя късмет. Надяваме се на позитивно развиване по този спор “, акцентира първият ни посланик.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР