Няма промяна в българската позиция, няма нещо, което обществеността да

...
Няма промяна в българската позиция, няма нещо, което обществеността да
Коментари Харесай

Янев: Няма промяна в българската позиция за Северна Македония

Няма смяна в българската позиция, няма нещо, което обществеността да не знае. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в отговор на въпрос на " ИТН " по време на блицконтрола в Народното събрание.

Янев уточни, че в сряда, на съвещанието на Министерския съвет, са приели позиция, която ще бъде показана на Съвета " Общи въпроси " през идната седмица в Брюксел. " Това, което наблюдаваме - медийният възторг, демонстриран от ръководители на непозната страна или демонстриран от непознати медии, не мисля, че би трябвало да го разясняваме в дълбочина в българския парламент, тъй като от тази естрада ние не можем да кажем на нашите сътрудници от съответните държавни управления какво и по какъв начин да вършат ", сподели министър председателят.

Той акцентира, че позицията на България за Република Северна Македония и за целия район на Западните Балкани е непрекъсната и неизменима. Нашата позиция е, че освен Република Северна Македония, само че и Западните Балкани, като район, заслужават своето европейско бъдеще. И България целеустремено през годините освен е заявила, само че и е давала своя принос в подготовката на тези страни в техния път към европейското бъдеще. Факт е, че имаме един подписан контракт за добросъседство и съдействие през 2017 година Нашите искания като страна са, че РСМ не си извършва отговорностите, означи Янев.

Министър-председателят сподели още, че българската позиция е известна, обществена, с така наречен пет плюс една точки. Това е схемата, по която могат да продължат диалозите, и се надяваме на доброжелателно отношение от нашите сътрудници от РСМ, тъй че да се получи този нужен разговор, да се преодолеят разликите, с цел да може да се даде дата за първата конференция и, надлежно, да стартират договарянията на тази страна с Европейски Съюз.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР