Няма промени за инвеститорите в резултат от правното сливанеKBC Асет

...
Няма промени за инвеститорите в резултат от правното сливанеKBC Асет
Коментари Харесай

ОББ Асет Мениджмънт се сля с KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия

Няма промени за вложителите в следствие от правното обединение
KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия и ОББ Асет Мениджмънт, и двете част от белгийската финансова група КВС, оповестиха, че се сливат. В България компанията ще бъде представлявана от записания тук клон, опериращ под наименованието „ ОББ Асет Мениджмънт ”.

Правното обединение е идната стъпка към консолидирането на бизнеса на белгийската група KBC в България. След като през 2020 година KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия стана едноличен притежател на капитала на ОББ Асет Мениджмънт АД, интеграцията цели да реализира възстановяване на качеството и успеваемостта посредством по-нататъшното разширение обсега на дейностите по ръководство на активи в България.

В резултат от правното обединение няма да има промени, засягащи вложителите. Компанията ще продължи да предлага същите артикули и да ръководи същите фондове, като в същото време усъвършенства тяхната успеваемост и позициониране. Ценното предложение за вложителите се състои от смесени фондове, такива включващи голям брой активи и профилирани локални фондове, ExpertEase фондовете на КВС, които се вписват в зоната на комфорт на клиентите и фондове, чиито дялове комбинират капиталов и осигурителен съставен елемент (SIVEK Global funds). Компанията ще продължи да работи през мрежата за дистрибуция на Обединена българска банка.

„ Ние в KBC Асет Мениджмънт, в качеството си на пазарен водач постоянно се стремим да предлагаме на нашите вложители извънредно равнище на обслужване и решения. Правното вливане на ОББ Асет Мениджмънт в KBC Асет Мениджмънт Н.В., Белгия, ще ни разреши да увеличим още повече добавената стойност, която предлагаме на вложителите си посредством нашия интернационален експертен опит, както и да укрепим лидерската си позиция в България. “, сподели Йохан Лема, Главен изпълнителен шеф на КВС Асет Мениджмънт Груп.  

Всякаква настояща информация, относима към вложителите, ще бъде също по този начин оповестена на корпоративния уеб страница в специфичен раздел, основан за тази цел, а чиновниците от Контактния център на ОББ са подготвени да отговорят на всевъзможни запитвания на телефон 0700 117 17.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР