Няма проблеми с доставките на петрол към рафинерията в Бургас,

...
Няма проблеми с доставките на петрол към рафинерията в Бургас,
Коментари Харесай

Петролният бранш: Доставките за рафинерията в Бургас са гарантирани


Няма проблеми с доставките на нефт към рафинерията в Бургас, само че е допустимо цените гладко да се повишат. Това разгласи петролният отрасъл пред парламентарната комисия по енергетика.

До момента няма данни за антимонополни нарушавания на пазара на горива, разгласи ръководителят на Комисията за защита на конкуренцията.

Няма към този момент презапасяване с горива, каквото се случи предходната седмица. А в парламентарната комисия по стопанска система Комисия за защита на конкуренцията не даде явен отговор има ли далавера с цените на горивата през последните дни.

„ Нефтът за март в рафинерията е обезпечен, работи се за април. Възможно е цените да продължат да нарастват последователно съответни равнища няма да дам, тъй като това би било нечиста сделка “, съобщи Живодар Терзиев от БПГА.

„ Ако вериги, които нямат господстващо състояние, се изкушат да покачат цената, Комисия за защита на конкуренцията не може да накаже това тяхно държание, тъй като ние не наказваме държанието на играчи, които нямат господстващо състояние “, споделя заместник-председателят на Комисия за защита на конкуренцията Димитър Кюмюрджиев


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР