Няма проблем всички държави членки на ЕС да продължат да

...
Няма проблем всички държави членки на ЕС да продължат да
Коментари Харесай

Още от утре започва ваксинирането с АстраЗенека у нас

Няма проблем всички страни членки на Европейски Съюз да продължат да ползват имунизацията на " АстраЗенека ". Това сподели на брифинг шефът на Изпълнителна организация по медикаментите маг. фар. Богдан Кирилов по отношение на решението на Европейската организация по медикаментите за сигурността на препарата.

Имаме цялостно съображение заповедта за блокиране на имунизацията с " АстраЗенека " да бъде анулирана и още от на следващия ден да бъде прилагана имунизацията, съобщи Богдан Кирилов. 

Директорът на организацията съобщи, че има заключение за случая от Пловдив. " Не се следят тромбози. Имаме съображение заповедта за блокиране да бъде анулирана и още от на следващия ден да може да бъде прилагана имунизацията ", сподели още Кирилов.

Преди минути Европейската организация по медикаментите удостовери, че ваксината против COVID-19 на " " АстраЗенека "  и Оксфордския университет е сигурна и ефикасна. EMA също по този начин удостовери, че изгодите от препарата надвишават рисковете.

Директорката на ЕМА обаче разясни, че занапред в листовките на имунизацията ще се прецизира, че образуването на кръвни съсиреци е измежду вероятните въздействия от препарата. Засега няма задоволително данни за определяне дали имунизацията е причина за предизвикателство на тромбоцинтопения и мозъчни тромбози, добави ръководителят на проверяващата комисия към ЕМА Сабине Щраус. 

На 12 март министър председателят Бойко Борисов разпореди ваксинирането с имунизацията да бъде спряно, до момента в който с документално мнение Европейската организация по медикаментите отхвърли всички подозрения по отношение на сигурността ѝ. Това стана ясно на работно заседание, свикано от министър-председателя. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР