Няма признаци за финансова криза в следващите 2-3 години в

...
Няма признаци за финансова криза в следващите 2-3 години в
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Не се очаква финансова криза през следващите 2-3 години

" Няма признаци за финансова рецесия в идващите 2-3 години в международен мащаб ", съобщи изпълнителният шеф на " УниКредит Булбанк " Левон Хампарцумян пред NOVA. " Другата добра вест е, че нормално до момента в който стигнат тези неща до България, минава малко повече време, в сравнение с в по-динамичните и развити стопански системи ", разяснява още той.

Попитан за договорката за дълга на Гърция, банкерът уточни: " Това, което се случи в Гърция за 10 години, ние го преживяхме в доста по-остър вид сред 1997 - до 2000. Излязохме от рецесията извънредно бързо, само че с цената на много ограничения ". И добави: " Ако се съпоставяме със личното си минало, сме постигнали доста. Но ние се съпоставяме с останалия свят, а там има доста какво да се желае ".

Еврото

" Влизането в Еврозоната е щемпел за качество на българската стопанска система, страната и нейните жители ", сподели още Хампарцумян. По думите му влизането в Еврозоната ще потиска растежа на лихвите, само че има доста други фактори, които ще работят в противоположна тенденция.

Относно присъединението на страната ни към банковия съюз Хампарцумян отхвърли да има опозиция това да се случи от страна на банкерите. По думите му, огромните кредитни институции в България по този начин или другояче към този момент са под външен контрол.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР