Няма причина за напрежение при лечение на онкоболните, заяви управителят

...
Няма причина за напрежение при лечение на онкоболните, заяви управителят
Коментари Харесай

Болници пренасочвали пари за раковоболни за дейности с повече печалба

Няма причина за напрежение при лекуване на онкоболните, съобщи шефът на Националната здравноосигурителна каса Дечо Дечев пред Би Ти Ви. По думите му броят на хората, минали лекуване, е с 500 по-малък, в сравнение с по същото време на предходната година, а преведените от касата към лечебните заведения пари са с най-малко 8% повече.

Повод за коментара му са телевизионни репортажи за случаи, при които на онкоболни е отказвано лекуване с обяснението, че са достигнати лимитите във финансирането.

Дечев позволи, че болничните управления пренасочват средства от това перо към други, по-доходоносни и това е същинската причина да връщат пациенти. " Политиката на някои шефове е да пренасочват средствата в действия с по-голям профит и там се появяват тези проблеми ", сподели той, добавяйки, че претенциите са главно от частни лечебни заведения.

" На първите места в лечебните заведения на доста места са " ниски " хора и това дефинира и политиката, която организират. Там, където ръководителят е " по-висок ", такива проблеми няма ", разяснява метафорично той.

Според шефа на здравната каса здравният министър прекомерно е забавил дейностите си по отношение на ръководството на държавните лечебни заведения с задължения и от дълго време е трябвало да смени шефовете с " по-високи ". " Когато една болница не може да реализира резултати да се търсят други управнически решения. Дали техният притежател ще предприеме дейности, или не, е негово право ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР