Няма причина с Румъния да сме извън Шенген. Надявам се,

...
Няма причина с Румъния да сме извън Шенген. Надявам се,
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Няма причина с Румъния да сме извън Шенген

Няма причина с Румъния да сме отвън Шенген. Надявам се, че до края на годината ще бъдем признати. Така ще можем да пътуваме към Румъния и Гърция без опашки, с удобства за туристите. Ще се пътува както сред София и Пловдив. Това сподели за NOVA NEWS евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.
 
По думите му единствено Нидерландия блокира приемането ни в Шенген. " Една от аргументите е, че тогавашното им държавно управление не приемаше нашето присъединение поради опасения от засилен мигрантски напън, който обаче не идва от нашата страна, а от страни, които от дълго време са в зоната. Имаме признаци, че ще преразгледат позицията си. Подел съм самодейност за събиране на 100 000 подписа за унищожаване на опашките по границите ", сподели той.
 
Според него Шенген поставя завършек на рестриктивните мерки при пътешестване. " На 9 декември ще има ревизия на Европейска комисия в България за готовността ни да се присъединим към Шенгенското пространство. Това е комфортен миг да усили натиска за по-бързото ни приемане, изпълнили сме условията преди 11 години ", уточни Новаков. И добави, че политическата неустойчивост у нас неизбежно въздейства на имиджа ни в Европа.
 
" Политиците би трябвало да превъзмогнат егото си и да си приказват, тъй като държанието им прави непоносимо усещане в Екологичен потенциал. На хората им е писнало от избори, слогани и предизборни диспути. Искат политиците дружно да решат техните проблеми. ГЕРБ не е свалил държавното управление на Петков, то се смъкна единствено ", счита Новаков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР