Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух вследствие

...
Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух вследствие
Коментари Харесай

Въздухът край ТЕЦ Марица-изток 2 е в нормите

Няма превишение на нормите за качество на атмосферния въздух в резултат на пожара в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " ЕАД, с. Ковачево. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Стара Загора.

В тази връзка и според настоящото Комплексно позволение операторът е уведомил за зародила повреда в един от абсорберите на сероочистващата апаратура, който е в ремонт. Взети са всички нужни ограничения за обезопасяване на региона. Няма потърпевши, няма и заплаха за популацията. Екипи от пожарната към централата и ПБЗН са реагирали незабавно за локализиране на повредата.

Данните от най-близко разположената автоматизирана станция за премерване качеството на въздуха в региона на село Полски градец, която е на разстояние 7,5 км от централата, не регистрира превишения по следените замърсители на атмосферния въздух - серен диоксид, азотни оксиди, фини прахови частици както по време на повредата, по този начин и към сегашния миг.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора ще продължи да следи данните от автоматизираните станции в района и при вероятно нарушение на качеството на атмосферния въздух ще осведоми неотложно популацията и съответните контролни органи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР