Няма преливане и заустване на непречистени отпадъчни води в Черноморието,

...
Няма преливане и заустване на непречистени отпадъчни води в Черноморието,
Коментари Харесай

Няма преливане на непречистени отпадъчни води по Черноморието

Няма преливане и заустване на непречистени отпадъчни води в Черноморието, сочат инспекциите от началото на сезона. Това демонстрират и последните взаимни инспекции по плажовете в Слънчев бряг, Поморие и Несебър. Пречиствателните уреди там работят и са в техническа редовност. На място са били представители на Регионалната екологична ревизия в Бургас, Министерството на туризма и Регионалната здравна ревизия, оповестява Министерството на околната среда и водите на уеб страницата си.

Според инж. Тонка Атанасова, шеф на РИОСВ-Бургас, летовниците могат умерено да се къпят в Черно море. Последните разбори от районната лаборатория в Бургас сочат, че няма превишения на нормите за заустване в Черно море в нито едно от оборудванията. Регионална инспекция за опазване на околната среда в Бургас и Варна дружно с Басейнова дирекция " Черноморски регион " са направили над 63 инспекции, с които са обследвани всички преместваеми обекти по схемите, съгласувани с Министерството на туризма. " Всички уреди са включени в канализационните системи на обитаемоте места и няма нерегламентирано отклоняване на отпадъчни води в Черно море ", акцентира инж. Атанасова.

" Водата по българското Черноморие е чиста и туристите могат да се насладят пълноценно на почивката си. Днес още веднъж го потвърдиха инспекциите, които направихме по крайбрежието ", сподели министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя напомни, че това е третата взаимна ревизия на Министерството на туризма и Министерство на околната среда и водите за чистотата на линиите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР