Няма предложение на ГЕРБ за партийните субсидии, а има решение

...
Няма предложение на ГЕРБ за партийните субсидии, а има решение
Коментари Харесай

Партиите се скараха за субсидиите

Няма предложение на ГЕРБ за партийните дотации, а има решение от Министерски съвет. Борисов внесе предложение като решение на Министерски съвет. Истината е следната - всичко, което беше заложено в предлагането, се случи. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по тематиката за партийните дотации в утринния блок Нова телевизия.

Манев поздрави и Бойко Борисов за рождения му ден.

"Ще внесем предлагането за 0 лв. партийна дотация. Ние не се съревноваваме в популистки войни. Едната опция е американският модел за външно транспарантно финансиране, другия модел е европейски - посредством държавна дотация ", сподели още зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Халил Летифов.

"Това е една дивашко-популистка концепция. Подобно нещо като държание от ГЕРБ демонстрира неналичието на поредност. Защо откакто ГЕРБ имат пари, за какво отхвърлиха предлагането ни. ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите. Знаем едно слизане на Борисов от джипа какъв брой коства - по 15-20 милиона лв.. На днешния рожден на Борисов му пожелаваме да е жив, здрав и да вземе да намерения за пенсия ", попита Александър Симов от Българска социалистическа партия.

"Ние сме от дребното партии със собствености, нямаме проблем с финансирането. Трябва да има таван до 5 милиона лв. за дотациите. Ние сме за междинно състояние - партийните дотации да са 4-5 лв. ", приключи по тематиката депутатът Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР