Няма правилен ход за действие в съдебната реформа. Това коментира

...
Няма правилен ход за действие в съдебната реформа. Това коментира
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Няма правилен ход за съдебната реформа

Няма верен ход за деяние в правосъдната промяна . Това разяснява в студиото на Нова телевизия някогашният министър на образованието Даниел Вълчев.

Той засегна и тематиката за закриването на спецправосъдието. " Когато 2011-2012 - там някъде, се сътвори спецправосъдиерто - главното, което се твърдеше, че би трябвало да има едно място, което да не е обвързвано с локалните структури и по този начин ще работи по-добре. Сега споделяме тъкмо противоположното - дайте да го върнем в окръжните съдилища. Нито едното не е погрешно - нито другото. Въпросът е кой риск ще изберем. Без да се направи разбор на обстановката - ние се въртим в един обаян кръг ", показа Вълчев.

По време на гостуването си юристът засегна и тематиката за бюджета за образованието. По думите му образованието и опазването на здравето още от времето на Тодор Живков са вървели с равносилен бюджет. Според него сега се слага акцент върху опазването на здравето и образованието остава на назад във времето. Вълчев добави, че няма усещане, че новото ръководство има съзнанието за значимостта на средствата, които се влагат в обучение.

Бившият учебен министър съобщи, че 20-те милиона, взети от бюджета на прокуратурата и дадени на Българска академия на науките, не са нищо друго с изключение на политически акт.
 Повече пари за Българска академия на науките и музеите на второ четене
Повече пари за Българска академия на науките и музеите на второ четене

Академията ще получи спомагателни 20 млн. лв., музейните служащи - 12 млн. лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР