Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК, но

...
Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК, но
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Смесването на векторна ваксина с РНК може да има неблагоприятни реакции

Няма процедура за разбъркване на векторна ваксина с РНК, само че се предлага в няколко страни в Европа. Препоръката в Германия е такава, както и във Франция. Това съобщи пред доктор Аспарух Илиев, началник на лабораторията в Берн.

Според него позитивната страна е, че, в случай че сходна композиция работи, това ще разреши по-голяма еластичност.

" От гледна точна на страничните резултати, може да има неподходящи реакции. Няма безапелационни данни за успеваемостта на сходна композиция. По-висока степен на имунна реакция е допустимо при смесването на ваксини, само че всичко е във сферата на спекулацията ", добави доктор Аспарух Илиев.

По думите му данните демонстрират, че редките странични реакции се получават при първата доза.

" Втората доза разрешава да се стабилизира имунният отговор. Слагайки ваксина, даже и в границите на дейна зараза, няма по какъв начин да претоварим имунната система. Не основаването на антитела след преболедуване може да сътвори проблеми при имунизация. Хората, които изкарват вируса безсимптомно не значи, че имат по-малко антитела ", добави доктор Аспарух Илиев.

Той разяснява, че имунизацията на " Джонсън и Джонсън " има положителни характерности и успеваемостта ѝ е висока.

" В най-лошия случай ще се имунизираме един път годишно. Подозира се, че има хора с естествена отбрана. Препоръчвам да не се прави съзнателно заразяване ", сподели още доктор Аспарух Илиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР