Няма поводи за паника. Това каза говорителят на НАП Росен

...
Няма поводи за паника. Това каза говорителят на НАП Росен
Коментари Харесай

Говорителят на НАП: Няма повод за паника, няма заплаха за имуществото на българите

Няма мотиви за суматоха. Това сподели представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров на конференция на Агенция във връзка на приключването на персоналните данни на милиони българи, съобщи NOVA.

„ Няма директна и непосредствена опасност за имуществото на българските жители или хипотетична опция за задлъжняване на лицата. Няма причина за суматоха и недомислени дейности ”, сподели Бъчваров.

Българите не се постанова да вършат промяна на персоналните си документи, потвърдиха от Национална агенция за приходите.

Извършени са към 500 хиляди информации от българите. Приблизително за две трети от създалите информации имат непозволено публикувани данни.

Бъчваров разгласи, че сега се съпоставят данните в базата на Национална агенция за приходите с тези, които са публикувани обществено. „ Към момента не сме сигурни, че публикуваната информация не е манипулирана ”, сподели той.

Росен Бъчваров разгласи, че приложението не позволява неточност при питане от българските жители. „ Има случаи, в които изпращането на известието се забавя. Поради тази причина позволяваме три запитвания. Хората, които живеят отвън България, в случай че нямат български мобилен номер, би трябвало да се свържат с Национална агенция за приходите ”, сподели представителят на Приходната организация.

„ И преди този момент събитие и към сегашния миг фирмите, ангажирани с потребителско кредитиране, са подхванали задоволително ограничения за идентификация на своите сътрудници. Отделно от това процесът постоянно подписва намесата на чиновник, което верифицира процеса на разпределяне на заем. Кандидатстването на за онлайн заем не изчерпва процеса. Той се явява пред чиновник на компанията и се разпознава с документа си за идентичност ”, изясни ръководителят на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране Николай Цветанов.

„ 189-те души, чиито цялостен размер персонални данни са изтекли, ние сме свързали с тези лица, с цел да бъдат по-бдителни по отношение на опитите за офанзиви през имейли, телефони. Те не следва да сменят персоналните си карти, само че за тях е по-висок рискът някой да се пробва да злоупотреби ”, изясни заместник-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Милена Кръстанова. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР