Няма поводи за оптимизъм и успокоени, очаква ни пета Covid-вълна.

...
Няма поводи за оптимизъм и успокоени, очаква ни пета Covid-вълна.
Коментари Харесай

Лекари: Повод за оптимизъм няма, петата вълна предстои

Няма мотиви за оптимизъм и успокоени, чака ни пета Covid-вълна. Около тази теза се сплотиха доктор Михаил Околийски от офиса на Световната здравна организация (СЗО) у нас и доктор Людмил Шопов, кардиолог, който работи в Covid отделението на УМБАЛ " Царица-Йоанна – ИСУЛ ".

" За мен не е утешителен методът, по който се развива епидемията в България. Не знам на какво се дължат оптимистичните прогнози на част от виновните лица, тъй като към момента и на дневна, и на седмична база имаме висок брой новозаразили се, прекомерно висок брой починали хора. Платото, за което се приказва, е също доста условно - изключително на фона на ниския брой имунизирани, аз не виждам никакви мотиви за оптимизъм “, съобщи доцент Околийски пред БНР.

Според доктор Людмил Шопов изявленията, че вълната отминава, са много популистки.

" По-скоро ще остане едно плато с много случаи дневно, а лечебните заведения са на лимита на силите си. Всеки ден се изписват по 10-12 пациенти и леглата се заемат незабавно ", уточни той.

Според двамата лекари пета или каквато и да е вълна следва, не би трябвало да се осланяме на прелюдия зелен документ, а да се усили наклонността на решителни дейности за имунизиране.

" Защото при нас умря пациент във възрастовата група 20-29 години с подправен документ, без болести. Така, че е неприемливо да се позволява подправянето на документите – това е подигравка “, описа доктор Шопов.

" Ваксинираните доста рядко могат да предават вируса, те прекарват леко и не умират от ковид “, уточни доцент Околийски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР