Няма повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Пловдив

...
Няма повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания в Пловдив
Коментари Харесай

РЗИ-Пловдив: Няма основание за грипна ваканция

Няма повишение на заболеваемостта от остри респираторни болести в Пловдив и региона, няма учредения и за грипна почивка на учениците. Това заяви доктор Моника Троянчева, шеф на Дирекция „ Надзор на заразните болести” в Регионалната здравна ревизия (РЗИ). По думите й спрямо предходните дни заболеваемостта даже леко се е намалила. Не се е повишил и процентът на отсъстващи възпитаници в Пловдив, което не постанова излизането им във почивка.

В началото на тази седмица от РЗИ в Пловдив вкараха ограничаващи ограничения, по отношение на епидемиологичен напредък на заболеваемостта и тези ограничения остават. Ситуацията се следи непрестанно, осведоми "Фокус ".

На този стадий грипна почивка по предписание на кметовете е оповестена единствено в Карлово, Сопот и Куклен.

Обявиха грипна зараза в общините Карлово, Сопот и Куклен

До момента в Пловдив и региона няма потвърдени случаи на грип. Изчакват се резултатите от 15 изпратени проби до момента в Националната референтна лаборатория. Подготвени са и още проби за изпращане.

Препоръките на санитарните инспектори са да се заобикалят публичните места по опция, при първи признаци на заболяване хората да си остават в къщи, да съблюдават естествен здравословен метод на живот и вярно хранене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР