Няма пострадали и бедстващи хора след валежите тази нощ. Обстановката

...
Няма пострадали и бедстващи хора след валежите тази нощ. Обстановката
Коментари Харесай

Няма пострадали и бедстващи хора след валежите

Няма потърпевши и бедстващи хора след преваляванията тази нощ. Обстановката в страната последователно се възстановява. Въпреки това в 18 области в страната е в действие оранжев и жълт код за дъжд и вятър. Няма прелели огромни реки и язовири, екипи на пожарната не престават да укрепват насипи по поречията на най-проблемните реки. Очаква се преваляванията в Южна България да продължат и денем.

Тази нощ в пожарната са постъпили общо 143 сигнала за наводнения. Работата на терен е траяла до 4:00 часа сутринта. Най-тежка е била ситуацията в София и региона. През нощта са поставени спомагателни количества пясък и насипи, с цел да се избегнат разливи. Дигата в Мало Бучино също е възобновена. На територията на Перник са регистрирани 30 сигнала за помощ.

" Имаме изведени две фамилии и една жена. Настанени са на безвредни места при свои близки и родственици ", изясни гл. комисар Николай Николов, шеф на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", представен от Българска национална телевизия.

Частично бедствено състояние е оповестено в кюстендилско. В Благоевград се е вдигнало равнището на Струма и Места с над 2 метра. От Министерство на вътрешните работи са отправили предизвестие към кметовете на общините Златоград, Крумовград и Елхово, където се следи покачване на равнището на реките.

В Кърджали, Хасково, Смолян и Пазарджик няма сигнали за бедствия. Там ситуацията е спокойна. Очаква се до края на деня дъждовете да спрат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР