Няма пострадали български военнослужещи при терористичния акт в Мали. Това

...
Няма пострадали български военнослужещи при терористичния акт в Мали. Това
Коментари Харесай

Няма пострадали български военни при терористичен акт в Мали

Няма потърпевши български военнослужещи при терористичния акт в Мали. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Атентатът стана в неделя вечер в известния туристически курорт Кангаба, на 30 км от столицата Бамако.

Правителството на Мали заяви, че петима обвинени джихадисти са арестувани след нападението в известен туристически курорт до столицата Бамако, при което починаха двама цивилни, предава „ Франс прес ".

Четирима нападатели са убити на мястото на офанзивата, сподели министърът по сигурността Салиф Траоре пред организацията. Жертвите 3, а ранените десетина. Той добави, че 36 заложници са освободени след офанзивата в курорта. Повечето са жители на Франция и на Мали.

Траоре посочи още, че една от жертвите е от френско-габонски генезис.

Джихадисти непрекъснато нападат вътрешни и задгранични сили в размирни региони в северната и централната част на страната, само че рядко са осъществявани набези в и към столицата. Последният огромен случай е от ноември 2015 година, когато нападатели щурмуваха хотел Radisson Blu. Атаката, при която починаха 20 души, принуди държавното управление да наложи изключително състояние.

Според очевидци мъж е дошъл с мотор в курорта и е почнал да стреля, по-късно пристигнали " двама или трима души " с друго транспортно средство. Нападателите са крещели " Аллах е популярен ".

До момента никой не е поел отговорност за офанзивата.

От март 2013 година България взе участие с екип военни медици в Мисията на Европейския съюз за образование на силите за сигурност на Мали (EUTM Mali).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР