Няма постъпили сигнали в ГДБОП за хакерските атаки на Анархистите

...
Няма постъпили сигнали в ГДБОП за хакерските атаки на Анархистите
Коментари Харесай

ГДБОП не разследва хакерските атаки от края на ноември, защото никоя администрация не е подала сигнал

Няма постъпили сигнали в ГДБОП за хакерските офанзиви на " Анархистите " против институционални уеб сайтове. Това сподели шефът на " Компютърни закононарушения " в ГДБОП Явор Колев пред Actualno.com.
По думите на господин Колев, сътрудниците му са се свързали с някои от администрациите, чиито уеб сайтове бяха атакувани, само че нито една администрация не е удостоверила за офанзива. Нямало и съобщение от Националния център за деяние при произшествия в осведомителната сигурност. Ако има офанзива, незабавно почваме инспекция, посочи господин Колев.
Става въпрос за случаи на оповестени обществено офанзиви против уеб страниците на Народното събрание, на икономическото министерство, на държавното управление и даже на Българска социалистическа партия. При всяка една офанзива кореспондент на Actualno.com наблюдава дали съответният уебсайт ще падне и всички, без този на Министерския съвет, бяха свалени. На уеб страницата на Българска социалистическа партия даже се появи отбрана, употребена против DDoS офанзиви т.е. претоварване на сървъра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР