Няма поискани разрешителни за строеж, няма искане за разполагане на

...
Няма поискани разрешителни за строеж, няма искане за разполагане на
Коментари Харесай

След поредния протест в Обеля заради опасения от застрояване - ще се прави платен паркинг

Няма поискани разрешителни за градеж, няма искане за разполагане на преместваеми обекти, има единствено съобщение за ажурна ограда. Поставянето на ажурна ограда не изисква да бъде издавано позволение от общинските управляващи. Това обявиха кметът Младен Младенов и основният проектант на регион " Връбница " Симеон Симеонов, откакто нощес имаше огромен митинг, с обсада на бул. " Ломско шосе " в " Обеля " поради следващо капиталово желание на полянка.
Имотът ще бъде предан на компания, която ще построи заплатен, охранителен паркинг. Няма да се строи блок, добави и Веселин Димитров, представител на един от притежателите на парцела, който в целокупност е огромен 658 квадрата. Главният проектант на региона също съобщи, че още няма подадено искане за градеж на паркинг, както направи и притежателят на парцела, който обаче посочи, че е намерил вложител да строи паркинга и надлежно когато бъде издигнат паркингът и проработи, ще взема наем от него.
Кметът на " Връбница " посочи и, че преди време е имало проект да се прави под земята паркинг в региона, само че живущите не са желали и са поискали нарастване на наземните паркинги. Затова в този момент работил организационен проект, а кметът акцентира, че е предложил частните парцели да не се ограждат, само че във всички квартали в регион " Връбница ". Отделно кметът счита и, че теренът не може да бъде изплатен от общината, защото плануваните средства за това ще отидат за канализация и изработка на булеварди, което изисква изкупуване на частни земи.
Що се отнася до " Обеля ", основният проектант на " Връбница " беше безапелационен – в квартала има към 10% застрояване. А защото парцелът към този момент беше заварден, само че оградата беше бутната, притежателят е подал тъжба, като показа, че в действителност мрежата е изчезнала.
Днес, 9 юли, в " Обеля " се приготвя нов митинг.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР