Няма по-капризни мускули от тези на коремната преса Много трудно

...
Няма по-капризни мускули от тези на коремната преса Много трудно
Коментари Харесай

Как да оформите коремната преса у дома?

Няма по-капризни мускули от тези на коремната преса

Много мъчно се стягат, а извънредно бързо губят формата си. Всяко невъздържание с храна води до разтягане на стомашните стени и следва освен повишаване на апетита, а и разпределяне на корема.

Колкото по-бързо вземете ограничения да коригирате празничните провинения, толкоз по-лесно ще върнете стегнатата си коремна стена. Включвайте разнородни извършения, не залагайте единствено на типичен преси. Важен е не толкоз броят на повторенията, а качественото натоварване на всички групи коремни мускули.

  1. Седнете на пода, сгънете крайници и ги доближете оптимално към гърдите. Повдигнете ходила от пода и наведете гърба обратно. От това състояние се отпуснете към пода, без да го докосвате. Опънете крайници и разтворете ръце настрана. Върнете се по противоположния път и продължете да изпълнявате упражнението ритмично в продължение на 40-60 секунди. Починете за малко и направете още една серия.
  2. Сега легнете по тил, опънете крайници напряко напред и повдигнете главата и раменете от пода. Задръжте по този начин и започнете да кръстосвате колене, като редувате водещия крайник. Направете 2-3 серии от по 40-60 секунди с почивки от 20 секунди сред тях.
  3. Обърнете се на лявата си страна и се изправете на опъната ръка и лявото стъпало. Стегнете корпуса, приберете корема. Като балансирате в това състояние, се усучете от кръста и промушете дясната ръка под тялото на равнището на талията. Върнете се назад и повторете 15-20 пъти във всяка посока.
  4. Сега се обърнете по стомах и се повдигнете на опънати ръце и пръстите на краката. Стегнете корема, тялото би трябвало да е в една линия. Изнесете десния крайник настрана, по-късно и левия. Върнете ги по противоположния път. Това е 1 повтаряне. Направете 2-3 серии от по 15-20. Не позволявайте на корема да провисва.
  5. Отпуснете се с опора на лакти, разтворете крайници на ширината на раменете. Стегнете корема Повдигнете дясната ръка нагоре, като се усуквате от кръста Задръжте по този начин и погледнете към дланта й. Бавно върнете в изходно състояние.

Повторете по 15-20 пъти с всяка ръка. Постепенно увеличавайте повторенията

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР