Няма по-голяма награда от това да стоим в нова катедрала

...
Няма по-голяма награда от това да стоим в нова катедрала
Коментари Харесай

Голямо признание за Борисов в Ловеч НА ЖИВО

Няма по-голяма премия от това да стоим в нова катедрала в Ловеч. Тази черква е просветник в района. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в новия катедрален храм. "Св. Св. Кирил и Методий " в Ловеч.

Владиката Гавраил връчи и медал на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата. "Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги. ", обърна се той към Борисов.

"Благодаря за този медал и това е направено за хората. За нас е значимо да пазим вярата си. Искам да напомня, че в България църквите и манастирите не бяха затворени даже по Великден ", сподели Борисов. Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата.

"Даже ни се подиграваха с теб, че сме споделили, че няма да има инфектирани, а то тъкмо по този начин стана ", сподели Борисов.

"Ние с политика не се занимаваме, само че когато би трябвало да оценим помощта, ние сме длъжни да благодарим ", сподели владиката и предложения Борисов да посети и новото учебно заведение към храма.

С разпореждане на Министерския съвет от 27 декември предходната година бяха отпуснати нови средства за ремонт и дотъкмяване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лв.. От тези средства 100 000 лв. бяха предопределени за дотъкмяване на новия катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий " в Ловеч.

"Няма да разясня Цветанов, да вземе колкото желае гласове. Ние сме били 20 години дружно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа ", разяснява на излизане от храма премиера във връзка новия политически план на Цветан Цветанов.











ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР