Няма по-добро доказателство за успеха ни от признанието на Microsoft,

...
Няма по-добро доказателство за успеха ни от признанието на Microsoft,
Коментари Харесай

Microsoft стана спонсор на „Инициативата отворен код”

Няма по-добро доказателство за триумфа ни от признанието на Microsoft, разясняват от OSF

Подкрепяйки „ Инициативата отворен код ”, Microsoft явно демонстрира предпочитание да интегрира повече софтуерни решения с отворен код в своите артикули

Microsoft неотдавна е станала спонсор на „ Инициативата отворен код ” (Open Source Initiative, OSI), оповестиха от неправителствената организация, чиято цел е да способства за развиването на софтуерните планове и технологии, основани на отворения код, посредством образование и съдействие, а също и посредством потребление на инфраструктурата.

Без организации като OSI придвижването за отворен код няма шансове за триумф и развиване и не би могло да стане един от главните участници в софтуерната промишленост, в която към момента водеща е патентованата благосъстоятелност.

Сега не какъв да е, а Microsoft става спонсор на OSI и ще способства за развиването на софтуера с отворен код. „ Това е значимо събитие за OSI и за общността на софтуера с отворен код в необятен проект ”, разяснява Патрик Мейсън, общоприет управител и член на борда на шефовете на организацията.

„ Не мисля, че може да има по-добро доказателство за зрелостта, приложимостта, интереса и триумфа на софтуера с отворен код от признанието на Microsoft, тяхната поддръжка като спонсор, а също и присъединяване й като донор в доста други планове и общности в областта на отворения код ”, добавя Мейсън.

Според представители на организацията, Microsoft е главният спонсор на планове с отворен код, които се хостват от известната платформа за разработчици GitHub – уеб-базирано вместилище за кодове и надзор на версиите. Широко известни са заслугите на платформата  към общността на отворения код, включително и съдействието й с Canonical по създаването на Ubuntu ядро за Azure, а също и на Windows Subsystem за Linux (WSL) и Bash под Ubuntu за Windows.
още по тематиката
Microsoft работи по разнообразни планове в съдействие с Red Hat и Suse, а също по този начин с Фондация Linux и Фондация FreeBSD – член на OSI, за поддръжка на операционната им система FreeBSD, основана на облачната платформа на компанията Azure.

С ангажирането си като спонсор на „ Инициативата отворен код ”, Microsoft явно демонстрира предпочитание да интегрира повече софтуерни решения с отворен код в своите артикули.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР