Няма перспектива за нормализиране на британско-руските отношения, докато Москва не

...
Няма перспектива за нормализиране на британско-руските отношения, докато Москва не
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Няма перспектива за нормализиране на отношенията с Москва

Няма вероятност за нормализиране на британско-руските връзки, до момента в който Москва не спре опитите си да дестабилизира Обединеното кралство и да заплашва сигурността му. Това е декларирал английският министър председател Борис Джонсън пред съветския президент Владимир Путин в коридорите на интернационалната конференция за Либия в Берлин, заяви представител на " Даунинг стрийт 10 ".

Джонсън е споделил на Путин, че Англия не е дала прошка на Москва за нападението с " Новичок " в Солсбъри преди близо две години.

Борис Джонсън е заел същата твърда позиция като своята предшественичка Тереза Мей, разясняват английските медии, представени от БНР.

”Премиерът съобщи, че няма да има нормализиране на двустранните връзки, до момента в който Русия не приключи дестабилизиращите си дейности, застрашаващи Обединеното кралство и нашите съдружници и представляващи опасност за сигурността на нашите жители и общество “, съобщи представител на Джонсън.

През март 2018 година някогашният двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха инфектирани с нервнопаралитичното вещество " Новичок " в Солсбъри, а локална жена - Доун Стърджес - умря по-късно след инцидентен допир с излишък от веществото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР