Няма перфектни хора, но някои са значително по-дразнещи от други.

...
Няма перфектни хора, но някои са значително по-дразнещи от други.
Коментари Харесай

3 неприятни навика на досадните колеги

Няма съвършени хора, само че някои са доста по-дразнещи от други. Като сътрудници те се отличават с неучтивост и неуважение на разпоредбите в офиса.

От Inc.com показват най-неприятните привички на досадните сътрудници и по какъв начин да се справите с тях.

1. Закъсняват за всяка среща.

Всеки път чакате един и същи човек. Без значение дали става въпрос за проблем с клиент, персонален въпрос или непредвидено стичане на събитията, този човек в никакъв случай не идва на време. Той сякаш не осъзнава, че и другите хора имат проблеми и че времето им е скъпо.

Един добър метод да разрешите този проблем е да накарате постоянно закъснелият да свърже времето с пари. Приемете предписание, съгласно което всеки, който не пристигна в точния момент за среща, ще би трябвало да заплати по 1 лев за всяка минута забавяне в общ фонд. Събраните пари може да бъдат употребявани за образуване на обществени събития в офиса

2. Винаги имат оправдания.

Вместо да търсите опрощение за вашия крах или забавяне, използвайте това време, с цел да коригирате грешките си или да наваксате своето закъснение. Дори и да не съумеете да се справите с всичко в точния момент, най-малко ще разполагате с нещо, което да покаже, че сте дали всичко от себе си, с цел да оправите нещата.

В този случай е добре да предприемете един по-директен метод. Следващият път, когато ваш сътрудник опита да оправдае по някакъв метод своето забавяне, кажете, че просто желаете да знаете по кое време работата ще бъде свършена, а не опрощение за закъснението

3. Изоставят ви във значими моменти.

Офисът не може да действа вярно, в случай че няма взаимно почитание към труда на другия. Ключова демонстрация на това почитание е бърза реакция към отправена от ваш сътрудник молба. Истината е, че на работното място всички знаят какъв брой сте заети, а това значи, че всеки просрочен отговор може да бъде прегледан като тенденциозен опит за бойкот. Нека вашият сътрудник разбере следствията, до които води неговата немарливост. Следващият път, когато той изиска нещо от вас, попитай до по кое време би трябвало да бъде приключено. След това обяснете, че няма може да имате опция да му помогнете, тъй като изоставате с работата по план, за който е трябвало да ви помогне той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР