Няма път към преговори, трябва да се търсят вариант за

...
Няма път към преговори, трябва да се търсят вариант за
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Чрез Митрофанова Кремъл опитва да вкара страната ни в неясна за партньорите ни схема

" Няма път към договаряния, би трябвало да се търсят вид за събаряне на Путин от власт и той да дава отговор за дейностите си в Хага ". Това сподели някогашният боен министър Николай Ненчев пред.

„ Украинският президент също е песимистичен за договарянията и не позволява бързо да се стигне до решение на спора. Смята, че последните обещания от страна на Путин са някакъв флирт за цел време за прегрупиране. Това е естествена реакция, на няколко пъти Русия твърдеше едно, а вършеше друго. Очаквам задълбочаване на спора и търсенето на благоприятни условия за отстраняването на Путин от власт. Ненчев е безапелационен, че позицията на българските ръководещи във връзка с Украйна е неуверена и непоследователна.

„ Министърът на защитата отхвърли апела ни да се окаже военна помощ на Украйна. Притеснителна е и неуверената позиция на Петков. Трябва да се търси мощно евроатлантическо болшинство в Народно събрание. Бях смутен и от апелите на президента от последните седмици, с които той като че ли определяше дневния ред. Той също изрече спорни позиция във връзка с Украйна”, посочи някогашният боен министър.

Той обърна внимание и на изявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че България ще бъде защитавана като съдружник на НАТО. Ненчев изясни, че намира това препотвърждаване на уговорките на алианс са за притеснителни. Николай Ненчев е безапелационен, че трябваше да се вземе и доста по-категорична позиция против съветския дипломат у нас. „ Митрофанова съзнателно цели нагнетяване на ситуацията у нас. Тонът е неприемлив. Това не е инцидентно. В посолството работят задоволително опитни дипломати, с цел да уточняват своята позиция. Не съм допускал, че може да се случи това в днешно време, само че то има своята цел. Не става въпрос за фриволно държание на посланичката. Митрофанова не може да каже и една дума, без да я е съгласувала с Министерство на външните работи в Русия. Целта е в България да се нагнети доста съществено напрежение, да има разделяне на нацията, да се подтикват процеси, свързани със обществено напрежение, да се засилва активността на " Възраждане ", както и на други военни и паравоенни организации, които да се опитат да дестабилизират страната. Това ще бъде триумф за Путин - в случай че вкара страната ни в скица, която да е спорна и неразбираема за нашите партньори”, добави още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР