Няма отказ на дете да се лекува, във Фонда за

...
Няма отказ на дете да се лекува, във Фонда за
Коментари Харесай

Любомир Каримански реагира остро на изявление на „Възраждане“ за парите за болни деца

Няма отвод на дете да се лекува, във Фонда за лечение на деца в чужбина има задоволително пари

"Чух изказването на "Възраждане " и не мога да се съгляся с внущения и спекулации. Знаете, че съм бил постоянно прецизен, че съм се придържал към професионализма, към това да работим с данни и да сме експерти в Комисията по бюджет и финанси и няма да позволи да се спекулира с тематика, болезна за всички каквато е лечението на децата в чужбина ". Това сподели ръководителят на парламентарната бюджетна комисияЛюбомир Каримански от Има Такъв Народ, предава.

"Лично аз и моите сътрудници от Има Такъв Народ сме внесли за разглеждане Закона за персоналната помощ, който по този начин и не беше прегледан в пленарна зала. Но никой от нас не си е разрешил да прави каквато и да е нечиста сделка или популизъм с тази тематика и не одобрявам по никакъв метод това, което направиха сътрудниците от "Възраждане ", счита Каримански.

По думите му във Фонда за лечение на деца в чужбина има задоволително пари. Тези пари не са употребявани и досега няма отвод за дете, което да не е изпратено за лечение в чужбина поради липса на средства. Има отводи по други аргументи - евентуално лекарски, административни, само че не и заради финансови аргументи.

Ако нещо би трябвало да бъде допълнено в преходните разпореждания на Закона за държавния бюджет, то това е единствено и само на балансиране на бюджета на НЗОК. Ние не може да допуснем и не може да си позволим поради целия бюджет на НЗОК, той да бъде дебалансиран. И други спекулации аз не одобрявам, безапелационен е Каримански.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР