„Няма основания за предприемане на действия от страна на работодателя“

...
„Няма основания за предприемане на действия от страна на работодателя“
Коментари Харесай

МВнР за обвинението към консула ни в Мюнхен: Няма основания за действия от наша страна срещу него

„ Няма учредения за предприемане на дейности от страна на работодателя “ към български дипломатически чиновник, който е обект на инспекция от страна на прокуратурата.

Това се споделя в публично известие на Министерство на външните работи, което бе разпратено до медиите след новината, че военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на някогашния ръководител на Държавната организация „ Разузнаване” и сегашен общоприет консул в Мюнхен Драгомир Димитров.

Димитров ще дава отговор за закононарушения по работа по времето, когато е бил началник на разузнаването, оповестяват от прокуратурата.

Според държавното обвиняване в интервал от 14 юли до 9 август 2016 година Димитров е нарушил служебните си отговорности, като " не провел и не направлявал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна организация „ Разузнаване “, за да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500 евро ".
Бивш шпионин №1 с обвиняване за пробив в системата Генералният ни консул в Мюнхен Драгомир Димитров желал да набави полза от 91 500 евро за компания
Външното ни министерство счита, че сега не се постанова да бъдат взети ограничения по отношение на Димитров, защото „ от известието на прокуратурата излиза наяве, че обект на инспекция са дейности, осъществени от служителя преди назначението му в дипломатическата работа “.

Министерство на външните работи е било известено от Прокуратурата на Република България, че следва покачване на обвиняване по отношение на чиновник от дипломатическата работа. Самият чиновник оказва подпомагане на органите на държавното обвиняване, допълват от ведомството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР