Няма основания да очакваме увеличение на мигранския натиск върху България

...
Няма основания да очакваме увеличение на мигранския натиск върху България
Коментари Харесай

Каракачанов: Настоящата ситуация в Сирия няма да доведе до увеличаване на мигранския натиск

Няма учредения да чакаме нарастване на мигранския напън върху България след последната ескалация на напрежение в Сирия, сподели през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, който се включи в благотворителна самодейност на Вътрешна македонска революционна организация. Според него бежанците от региона на сегашния спор се изнасят към вътрешността на Сирия и към Ирак, а не в посока Турция и Европа. Проблемът е, че в случай че кюрдите прекратят защитата на лагерите с джихадисти, част от тях още веднъж може да възобновят военните дейности или да се смесят с други имигранти и да се насочат към Европа, уточни Каракачанов.

По границите на България сега обстановката е спокойна и натискът е най-малък, добави Каракачанов и изрази своето персонално мнение, че турският президент няма да пусне мигрантите към Европа, защото рискува да се окаже в цялостна изолираност.
За градежа на многоцелеви кораби за Военноморските сили министърът на защитата уточни, че чака договорът да бъде подписан напролет на 2020 година По думите му предварителната информация сочи, че най-вероятно и двата плавателни съда ще бъдат строени у нас, по-точно във Варна. Която и корабостроителница да бъде определена, хубавото е, че ще има опция да усвои умения за строителство на бойни кораби, уточни министърът.

Каракачанов добави, че управлението на министерството продължава да упорства за нарастване на средствата за защитата в бюджет 2020. По думите му нарастването на заплатите на военните е несъмнено, само че ще има диференциация и служещите в по-тежките бойни поделения ще получат повече средства.

За връзките с Македония Каракачанов уточни, че е извънредно време прилежащата ни страна да поправи отношението си освен към България, само че и към други балкански страни. Скопие би трябвало да завърши с политиката на втълпяване на антибългаризъм и да се откаже от фалшификациите на историята и претенциите си за македонско малцинство у нас, съобщи Каракачанов. Той добави, че страната ни би трябвало да пази националните си ползи, като се има поради, че в случай че Македония влезе в Европейски Съюз, тя ще ескалира своите антибългарски искания. "У нас излизат всякакви пишман демократи, които изясняват, че като спрем Македония, тя ще попадне под въздействието на Москва. Това са клишета, тъкмо противоположното е. Да не разясняваме, че някои от тези, които се изричат, са добре заплатени от скопските фондове за агитация ", заключи министър Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР