Няма основание да се твърди, че сме изпуснали нещата от

...
Няма основание да се твърди, че сме изпуснали нещата от
Коментари Харесай

Проф. Габровски за резкия скок на новозаразени: Спокойно! Всичко е под контрол

Няма съображение да се твърди, че сме изпуснали нещата от надзор, няма съображение за терзание. За момента е добре, че инфекцията остава на избрани места, както е в Сърница, да вземем за пример, а няма разпространяване в цялото общество. Когато са на едно място, хората се заразяват на едно място и инфекцията остава на едно място. Тенденцията към този момент е удобна. Това съобщи в предаването ''Още от деня'' по Българска национална телевизия проф. Николай Габровски, заместник-директор на "Пирогов " във връзка рекордния брой на новозаразени с COVID-19 за денонощие у нас.

,,В последните три месеца се натрупа доста опит. Има задоволително опция в точния момент да се забележи, в случай че бъде видяна отрицателна наклонност, само че към този момент би трябвало да продължим да се връщаме към така наречен нова нормалност. Да не забравяме, че тази зараза беше безспорна непозната допреди няколко месеца. Съобразихме се с ограниченията, които се взимаха на всички места по света'', добави проф. Габровски.

Взрив на новозаразени с ковид у нас - 104 за едно денонощие

През нас в "Пирогов " минаха много тежки случаи, сега обаче нямаме пациенти с COVID-19, което е много добра вест. Опитваме се да се върнем към естественото. Сега задачата е този стеснен брой случаи на болести с ковид да се лекуват в инфекциозните лечебни заведения и клиники, с цел да можем ние в нашите лечебни заведения да си гледаме нашата работа и да одобряваме пациенти, разяснява той и посочи, че лекуването на COVID-19 зависи до каква степен тежко е ситуацията на дадения пациент.

,,Много е самостоятелно. Това е заболяване, което поврежда главно белите дробове, само че може да засегне и доста други органи'', предизвести заместник-директорът на "Пирогов ".

,,Не можем да заместим съвестта на хората – всеки, който счита, че е болен, дано да отиде да си направи тест и да потърси лекарска помощ, това е рационалното решение. Трябва да останем внимателни, ограниченията също би трябвало да останат. Всичко е опит и неточност, тъй като няма някаква точна рецепта какво би трябвало да се прави. Трябва да бъдем спокойни, рационални и внимателни. Още не сме завършили с тематиката COVID-19, изключително в есенния сезон'', изясни в умозаключение проф. Габровски.

Проф. Кантарджиев: Чакаме слънцето и вятърът да прогонят вируса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР