Няма оправдание за удара по болница, пълна с цивилни в

...
Няма оправдание за удара по болница, пълна с цивилни в
Коментари Харесай

Европейски лидери с първи изявления след взрива в болницата в Газа

" Няма опрощение за удара по болница, цялостна с цивилни " в Газа. Това съобщи пред законодателите на Европейски Съюз ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, като добави, че " би трябвало да се открият обстоятелствата " за нещастието, съобщи Агенция Франс Прес.

Фон дер Лайен, говорейки пред Европейския парламент в Страсбург, сподели, че нощната детонация, която е блъснала болничното заведение в Газа и е лишила живота на минимум 200 души, я е трансформирала в " огнен пъкъл ".

" Всички виновни лица би трябвало да бъдат подведени под отговорност ", сподели тя, без да спекулира чия е виновността за удара.

Германският канцлер Олаф Шолц прикани за изцяло следствие на гърмежа в болничен комплекс в Газа, при който, съгласно здравните чиновници в бедния анклав са починали минимум 200 души, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ужасен съм от фрагментите на детонацията в болница в Газа. Ранени и убити са почтени цивилни жители ", написа той в " X ".

Шолц съобщи, че мислите му са със фамилиите на жертвите.

" Наложително е задълбочено следствие на случая ", добави Шолц, от Кайро, след диалозите в Израел с министър-председателя Бенямин Нетаняху.

Руското външно министерство съобщи, че ударът по болница в Газа, при който починаха стотици палестинци, е потресаващо нечовешко закононарушение, и съобщи, че Израел би трябвало да даде сателитни фотоси, в случай че не е взел участие, заяви „ Гардиън “.

Мария Захарова, представител на съветското външно министерство, съобщи пред радио Sputnik следното:

" Квалифицираме сходно незаконно действие като акт на дехуманизация “.

Захарова съобщи, че е налице очевиден опит на някои да се освободят от отговорност и че не е задоволително просто да се разяснява в медиите сходен случай, по тази причина Израел и Съединени американски щати би трябвало да дават сателитни фотоси.

„ Моля, бъдете по този начин общителни да предоставите сателитни фотоси, като би било хубаво това да създадат и американските сътрудници “, добави представителят на съветското външно министерство.

Израел и палестинските бойци си размениха виновността за детонацията, която провокира световно наказание и бурни митинги в няколко мюсюлмански страни.

Здравните управляващи в следената от „ Хамас “ линия Газа настояват, че гърмежът в болничното заведение " Ахли Араб " е умъртвил сред 200 и 300 души и е породен от последната вълна от израелски въздушни удари. В изказване на „ Хамас “ се споделя, че 500 души са починали.

Израелските сили за защита упрекнаха палестинските бойци, като обявиха, че ракета на " Ислямски джихад " е изстреляна неправилно.

Нито едно от тези изказвания не е доказано до този миг от самостоятелни специалисти. /БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР