Няма оправдание за престъпленията на Русия в Украйна и те

...
Няма оправдание за престъпленията на Русия в Украйна и те
Коментари Харесай

Ковачев: Няма оправдание за престъпленията на Русия в Украйна и те не могат да останат безнаказани

" Няма опрощение за закононарушенията на Русия в Украйна и те не могат да останат безнаказани ", съобщи от трибуната на Европарламента депутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по време на разискванията за създаване на интернационален трибунал  за незаконната експанзия против Украйна.

Днес Европейския парламент ще гласоподава резолюция за основаването на трибунала.

" Европейските институции и страните-членки са длъжни още в този момент да поемат самодейността за основаването на Международен арбитражен съд за експанзията против Украйна. Трябва да има правораздаване за стотиците хиляди жертви, които включват украинци, българи, румънци, молдовци, татари, беларуси, унгарци, поляци, арменци, евреи и доста други народности. Да не забравяме и самите руснаци, които страдат и умират под ударите на кремълската експанзия, както и съветските бойци, жертви на своите началници ", сподели още Ковачев.

Той цитира мисъл на Васил Левски, който декларирал, че след освобождението на България ще отиде да основава комитети в Русия, " тъй като там народът е подтиснат повече от нас ".

" В Русия това е било през 19-ти, през 20-ти и, за жалост, до ден сегашен. За да не бъде по този начин и в бъдеще би трябвало да се повтори образеца на Германия от 1945 година. Трибуналът ще бъде в изгода и на една демократична Русия ", приключи Ковачев.
Евродепутатите ще повторят настояванията на резолюцията на Парламента, призната през май 2022 година, в която те приканват Европейски Съюз да предприеме всички нужни дейности в границите на интернационалните процедури и съдилища, с цел да поддържа наказателното гонене на съветския и белоруския режим за военни закононарушения, закононарушения против човечеството, геноцид и експанзия след нахлуването в Украйна през 2022 година

Всички чиновници на съветските въоръжени сили и държавни чиновници, забъркани във военни закононарушения, следва да бъдат обект на следствие и наказателно гонене, се споделя в текста.

В резолюция, призната на 23 ноември, Парламентът също по този начин призна Русия за страна, спонсор на тероризма, и за страна, която " употребява терористични средства ", напомня Агенция " Фокус ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР