Няма опасност за водата на София - съоръжението има капацитет

...
Няма опасност за водата на София - съоръжението има капацитет
Коментари Харесай

Станислав Станев, Софийска вода: ​Няма опасност за водата на София

Няма заплаха за водата на София - оборудването има потенциал да обезпечи спомагателните 300 л./сек, които държавното управление желае за Перник. Капацитетът на Рилския тръбопровод е за осъществяване на 1700 л./сек. През 2019 година приблизително сме подавали към 900 литра. Това съобщи пред Българска национална телевизия заместител изпълнителният шеф на " Софийска вода " Станислав Станев.

Този тръбопровод ще бъде захранен от контейнер Мало Бучино. Всичките ни клиенти, които са захранени от Рилския тръбопровод или Мало Бучино не престават да употребяват налягане, което се диктува от резервоара.

Предварителните планове демонстрират, че това няма да оскъпи водата за столичани. КЕВР дефинира цените във водния бранш, разяснява Станев. Бизнес проектите са 5-годишни, в тази нова система няма да се влагат вложения, а те ще бъдат направени от държавното управление.

Жителите на Перник са в тежко състояние, ние бихме желали да помогнем, считаме, че това е наш честен дълг. Искам да успокоя жителите на Самоков и София - няма риск за стената на бент. " Бели Искър ". Трябва да има увеличаване на стената, до тогава поддържаме по-ниско равнище, нямаме случай, в който да сме надвишили целесъобразния размер, сподели още Станислав Станев

В момента загубите по водопреносната мрежа на София са 45%, в последните години загубите са понижени с 20 млн. кубични метра.
Още по тематиката Водната рецесия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР